SYLTEFOTO.COM
Perception-of-Art-Series---Header.jpg

perception of art

Photo Project and Exhibition Series by Alexander Sylte

 

Jeg har startet å jobbe med et langsiktig fotoprosjekt som skal bli en større serie. Målet er bok og utstilling med materialet.

Intensjonen er å jobbe frem et eget unikt og kunsterisk uttrykk som ligger i landskapet mellom kunst og fashion. Jeg ønsker å jobbe med edge og sterke uttrykk, som samtidig er både estetiske og abstrakte. Målet er å skape bilder, der hvert enkeltbilde i serien kan henge på veggen i storformat.

Totalt ønsker jeg å skyte ca. 200 bilder til denne serien for å ha godt med arbeider å velge fra når jeg setter igang med edit og seleksjonen til bok og utstilling i fremtiden. Dette blir et langsiktig privat prosjekt som jeg jobber med ved siden av kommersielt arbeid, mote -og portrettoppdrag. Jeg ser for meg 1-2 helger hver måned med opptak for å kunne ha dette prosjektet klart i 2020–2021.

Mine tanker, ideer og tentativ shotplan følger under.
Jeg gleder meg veldig til denne reisen!

— Alexander

Telefon: 913 55 097
Mail: alexander@syltefoto.no

 

 

Creative Direction

— Prosjektet er som sagt tenkt som en stor serie til bok og utstillinger, så jeg ser for meg grafiske, abstrakte og subtile uttrykk som kan henge i storformat på en vegg. Jeg ønsker å utforske landskapet mellom kunst og mote. Jeg vil at serien skal fremheve det kunsteriske og estetiske i møte med menneskekroppen, teksturer og design. Anatomi, tekstur og organsik er stikkord jeg har satt ned. Fokuset vil ligge på hud, grafiske uttrykk og poser fremfor ansikter og personlighet. Jeg ser form meg å jobbe mot et forholdvis abtrakt uttrykk, ofte med fokus på detaljer eller mindre utsnitt i en scene. Jeg ønsker også å ta inn teksturer, natur, organiske/syntetiske materialer og visuelt reflektere litt rundt menneskets forhold til dette. Jeg ønsker å jobbe frem og rafinere et eget formspråk gjennom denne serien. Styling og set design ønsker jeg å holde veldig basic og med enklest mulig setup. Fokus på èn ting/detalj om gangen, dette gjør at serien fint kan skytes uten for stort crew og mye ressurser på set.

Models

— Det er viktig for meg å finne modeller som er kreative og lette å jobbe med, en forutsetning er at de har atletiske/estetiske kropper og kan jobbe med nakenhet. Jeg ønsker å heller jobbe med flere opptak med samme modell, fremfor casting av mange modeller til prosjektet. De som stiller som modell vil få en gratis portrett session (verdi 2500-5000kr) eller print fra serien når den er ferdig, som betaling for at de stiller opp som modell til dette fotoprosjektet.

Shoot Days

SATURDAYS OR SUNDAYS
Prox 14:00 – 20:00

GJENNOMGANG AV SHOTLIST/PLAN
SET/STYLING FIX
SHOT ONE
SHOT TWO
SHOT THREE
SHOT FOUR
SHOT FIVE
WRAP

Jeg ser for meg å gjøre minimum fem planlagte bilder hver opptaksdag og få til 1-2 opptaksdager per måned gjennom 2019-2020 for å kunne ha prosjektet klart i 2020-2021.

 
 

 
 

Moodboard

“Perception of Art Series”

Jeg ønsker å jobbe frem estetiske og kunsteriske uttrykk som ligger i dette visuelle landskapet til bilderserien. Dette er begynnelsen på prosjektet så jeg regner med å videreutvikler uttrykket og dette blir nok et levende moodboard hvor jeg legger til inspirasjon og ideer fortløpende.

 
 
 

STUDIO

 
 
 

Sylte Studios
Hausmanns gate 6, 0186 Oslo
Nedre Løkka bydel