SYLTEFOTO
Perception-of-Art-Series---Header.jpg

perception of art

Photo Project and Exhibition Series by Photographer Alexander Sylte

 

Jeg har startet å jobbe med et fotoprosjekt som skal bli en større serie til fotoutstilling og fotobok. Målet er å jobbe frem et eget unikt og kunsterisk uttrykk som ligger i landskapet mellom kunst og fashion.

Intensjonen min er å skape et litt mer kunsterisk uttrykk enn det jeg normalt gjør på moteshoots. Jeg ønsker å jobbe frem både edge og sterke uttrykk, som samtidig er både estetiske og abstrakte. Målet er å skape bilder, hvor hvert enkelt kan henge på veggen i storformat.

Totalt ønsker jeg å skyte opp mot 200 bilder til denne serien for å ha god med arbeider til jeg skal sette igang med edit til en bok og utstilling med materialet i fremtiden. Dette blir et langsiktig privat prosjekt som jeg jobber med ved siden av kommersielt arbeid, moteshoots og portrettoppdrag.

Jeg ser for meg å bruke 1-2 helger hver måned til opptak for å kunne ha serien klar i 2020–2021.

Tanker, ideer og tentativ plan følger under…

Fotograf Alexander Sylte
Hausmanns gate 6, 0186 Oslo
Telefon: 91355097

 

 

Models

— Det er viktig for meg å finne modeller som er kreative og lette å jobbe med, en forutsetning er at de har atletiske/estetiske kropper og kan jobbe med nakenhet. Jeg ønsker å heller jobbe med flere opptak med samme modell, fremfor casting av mange modeller til prosjektet. De som stiller som modell vil få en gratis portrett session (verdi 2500-5000kr) eller print fra serien når den er ferdig, som betaling for at de stiller opp som modell til dette fotoprosjektet.

 

 

Creative Direction

— Jeg ønsker å rafinere et eget formspråk for serien, det skal være en fotoserie med fokus på det kunsteriske og estetiske. Prosjektet er tenkt som utstillinger, plakater og fotobok. Jeg ønsker at det visuelle uttrykket skal ligge i landskapet mellom kunst og mote. Fokuset vil ligge på kropp, uttrykk, poser fremfor ansikter og personlighet. Jeg vil jobbe mot et forholdvis abtrakt uttrykk, ofte med fokus på detaljer eller mindre utsnitt som fokuserer på deltaljer. Jeg ønsker å holde styling og set veldig basic og med enklest mulig setup. Fokus på en ting/detalj om gangen, dette gjør at serien fint kan skytes uten for stort crew og mye ressurser på set.


Shoot Day Schedule

SATURDAYS OR SUNDAYS
Prox 13:00 – 19:00

SHOTLIST/PLAN
SET/STYLING

Shot ONE
Shot TWO
Shot THREE
Shot FOUR
Shot FIVE

WRAP

Jeg ser for meg å gjøre minimum fem planlagte bilder hver opptaksdag og få til 2 opptaksdager per måned gjennom 2019.

 

 

Moodboard

“Perception of Art Series”

Jeg ønsker å jobbe frem estetiske og kunsteriske uttrykk som ligger i dette visuelle landskapet til bilderserien. Dette er begynnelsen på prosjektet så jeg regner med å videreutvikler uttrykket og dette blir nok et levende moodboard hvor jeg legger til inspirasjon og ideer fortløpende.

 
 

Map/Adress

 
 

Hausmanns gate 6, 0186 Oslo
Nedre Løkka bydel

 
 

KOLLEKTIVT: Hausmanns gate trikke -og busstopp. Herfra er det maks 1 minutt å gå ned til studioet. (Merk at Storgata/Thr. Meyersgate skal oppgraderes for over 1 mrd det neste året og det vil tidvis være endringer i kjøremønster og stoppesteder frem mot sommeren 2019, frem til ny midlertidig rute er klar til sommeren.)

BIL: Det er god kapasitet hos Q-park rett bak bygningen studioet ligger i hele døgnet. Det er også gratis parkering rett utenfor fra kl. 16, et tips her er å komme 15 minutter før for å sikre seg plass. Det er også korttidsparkering i bakgården, men for av og pålastning av kolleksjoner og utstyr, med egen vareheis som går opp til studioet.

SYKKEL: Sykler du kan den låses ved trær rett utenfor og vi har også bakgård du kan låse denne i. Bysykkelstativ ligger også rett over gaten her, ved Norges Rødekors/Dagens Næringsliv.

Ring meg på 91355097 når du er utenfor, så kommer jeg ut av studio og åpner opp.
(Døråpner er ute i gangen her i 2. etg.)